Erdei iskolai program


A pedagógiai programunkban rögzítettek szerint tanulóink részt vehetnek az egy hetes erdei iskolai programunkon, melyet immár 23. éve folytatunk, s amelyre minden évben a 7. évfolyamos tanulókat visszük.
Élményszerű programokkal, a természeti, kulturális értékeinket megmutatva, a széttagolt ismereteket összekapcsolva, rendszerszemléletet alkotva nevelünk és tanítunk a program ideje alatt, amely lehetőséget biztosít tanulóink számára a természetvédelemi, állatvédelemi, környezetvédelmi ismeretek bővítésére és a mindennapi gyakorlatba történő átültetésére.
Az újszerű, élményalapú, gyakorlatorientált tanulás, a társadalmi érzékenyítés lehetőségét rejti magában.

Az elmúlt két évtizedben változatos helyszíneken bonyolítottuk a tábort, ami segítette, hogy diákjaink kimozdulva a szegregált iskolai környezetből, kipróbálják a többségi tanulókkal való együttes élmények és
felfedezések örömét.
Táborhelyszínek voltak Egervár, Ravazd, Tihany, Révfülöp és Visegrád, az elmúlt években a Szigetközbe és az Őrségbe látogattunk el. Táborainkon a minél több érzékszerv bekapcsolásával megvalósított tapasztalati tanulás szolgálja az ismeretszerzést, és kamatoztatjuk a PaNaNet+ projekt rendezvények által nyújtott szemléletformáló élménypedagógián alapuló gyakorlatot is.
E tevékenységgel diákjaink környezettudatos magatartásának, szemléletének és életvitelének további erősítését szolgáljuk.
Az EFOP pályázat keretén belül, lehetőségünk nyílt arra, hogy, három alkalommal elutazhattunk 10 tanulónkkal és három pedagógus kísérővel, három különböző helyszínre.
Először Dunasziget gyönyörű élővilágával ismerkedhettek meg tanulóink. Második alkalommal Őriszentpéterre utazhattunk.
Az Őrségi Nemzeti Parkban is sok érdekes program várta a tanulókat. Harmadik alkalommal pedig a Vadása tó környékét jártuk be. Rengeteg programon vehettek részt a gyerekek./tökmag sajtolás, fazekas mesterség, méhészet, vízvizsgálat…./
Ezek a programok a környezetvédelemre, környezettudatos magatartásra hívták fel a gyerekek figyelmét.